INDGROEDE HÅR

Sådan slipper du for indgroede hår.

De fleste af os drømmer om silkeblød og glat hud. Desværre er det ikke altid virkeligheden. Læs med her og lær hvordan du kommer de irriterende indgroede hår til livs.

Træt af indgroede hår?

En ting er at fjerne hår med sugaring og opleve den bløde og glatte hud efterfølgende. En anden ting er at undgå den irriterende kløen og de grimme knopper, som ofte viser sig i kølvandet på indgroede hår.
 

Hvorfor kommer indgroede hår?

Et indgroet hår, er et hår der ikke kan bryde igennem dine hudceller. Derfor bliver håret under huden og vokser videre derunder. Det resulterer i irriterende kløe og knopper og kan i visse tilfælde resultere i betændelse.

Indgroede hår er ganske enkelt møg irriterende og er ikke særlig kønne at se på.

Hvordan undgår du indgroede hår?

For nylig lavede jeg selv et eksperiment. Jeg fjernede hår på begge mine ben med sugaring. Derefter fugtede og eksfolierede jeg det ene ben og lod det andet ben "passe" sig selv. Og jeg kan med 100% sikkerhed sige, at nedenstående gode råd er vejen til en flot og blød hud.

Der var en kæmpe forskel på benene- og det ærgrer mig at jeg ikke tog før og efter biller, så du kan se det med dine egne øjne. Og nu hvor sommeren er på vej, så har jeg, for at være helt ærlig, ikke lyst til at eksperimenetere med knoppede og kløende ben. Så til efteråret, laver jeg en test igen - og så skal jeg nok vise dig før og efter billeder af både det grimme og det pæne resultat ;-)

Jeg har snakket med en professionel sugaring behandler, Marlene Ettrup Kristensen der ejer klinikken Omnia i Thisted. Hun kommer med følgende råd:
  1. Fugt, fugt og fugt. Det er vigtigt at du blødgør din hud med lotion. Hver dag. Fordi det gør det lettere for hårene at bryde igennem blød hud end tør og hård hud. Når du bruger sugaring, så er det nye og bløde hår der kommer frem og det kan være svært for dem at bryde igennem. Du hjælper dine hår godt på vej, ved at fugte din hud dagligt.
     
  2. Eksfolier. Fjern de døde hudceller, der blokerer vejen for de nye hår. Dog er det vigtigt at du ikke eksfolierer huden lige efter du har brugt sugaring. I de første 48 timer efter en sugaring behandling skal din hud have ro. Men start gerne ca. 3 dage efter hårfjerning og gør det til en vane. Der er mange måder at eksfoliere på - det kan være med hamp handske, bodyscrub osv. - bare det hjælper dig af med dine døde hudceller.
     
  3. Selvom du gør ovenstående kan du dog stadig opleve indgroede hår - men langt færre end hvis du ikke efterbehandler med lotion og eksfoliering. Hvis du skal dem til livs, skal du i gang med en desinficeret pincet og "plukke" hårene frem.

Blød hud kommer ikke af sig selv...
Men du hjælper din hud godt på vej, med ovenstående råd. Og jo oftere du bruger sugaring - jo færre hår kommer frem - og jo færre indgroede hår får du.