Skip to content
Afsendelse hver mandag og torsdag - Fri fragt fra 399 kr.

Forestil dig en sommer, uden at du skal bekymre dig om hårfjerning

Mange af os tager skraberen frem, når vi skal fjerne hår. Det er en nem og hurtig måde, at komme hårvæksten til livs. Men er det den nemmeste og hurtigste metode?  Læs med her og få fordele og ulemper ved barbering og sugaring.

Hvordan bruger du din tid?

Selvom det ikke føles sådan lige nu, så er sommeren rundt om hjørnet – og forhåbentlig også det varme vejr. Men er du som størstedelen af alle mennesker, så tænker du ikke over at sommeren er på vej, men registrerer det, den dag de varme temperaturer er her.

Vi er mange, der skal i gang med at “trimme” hår på kroppen. Og når sommeren kommer bag på os – så er det nemmest og hurtigst at fjerne hår, ved at finde skraberen frem.

Men er skraberen den hurtigste og nemmeste hårfjerningsmetode?

Når du barberer dig

Når du barberer dig, så skærer du håret af ved kanten. Derfor vokser hårene hurtigt ud igen og du skal barbere dig gennemsnitligt hveranden dag, for at holde hårstubbene nede og bibeholde et glat resultat.

Mange tror at hårene bliver grovere ved barbering – det er en myte. Hårene der vokser ud føles grovere, fordi de er “skåret” over.

Barbering er nemt og lige til. Det kræver ikke meget og du kan hurtigt gøre det i badet. Dog skal barbering vedligeholdes ca. hver anden dag, da hårene allerede er på vej ud et par dage efter barbering. Nogle oplever at en barbering kun holder en dag, før hårstubbene allerede kan mærkes.

Barbering gør ikke ondt – undtagen hvis du kommer til at skære dig selv. Især anklerne er udsatte og det kan give nogle grimme ar.

“Du bruger ca. 1 time og 15 minutter pr. måned, når du barberer dig regelmessigt.”

Sugaring
Med sugaring rykker du hårene ud ved rode. Derfor går der også længere tid før de vokser ud igen (op til 4-6 uger). Når de vokser ud, så er det bløde nye hår, der ikke føles som “stubbe”. Så du bibeholder det glatte resultat i lang tid og slipper for at tænke på hårfjerning i hverdagen.

Sugaring føles mere omfattende – mest fordi der skal afsættes noget længere tid til behandling. Det tager ca. 30-45 minutter for at behandle hele kroppen (første gang kan det tage længere tid).

Sugaring er skånsom mod huden, da det er vandopløseligt og derfor kun hæfter sig på døde hudceller og hår. Derudover skåner du din hud, fordi den får ro i længere tid end ved barbering.

Teknikken med sugaring kræver en smule øvelse, men når du kan det, så tager det endnu mindre tid at fjerne hår – især fordi du kan fjerne store områder på en gang.

Sugaring gør ondt – men det er langt mindre smertefuldt end almindelig voksning, fordi du rykker hårene ud med hårets gro retning og ikke mod. Det er især første gang, eller hvis du ikke har brugt sugaring i en lang periode og “starter forfra”. Men smerten bliver væsentligt mindre, når du bruger sugaring jævnligt.

Du skal kun fjerne dine hår en gang pr måned med sugaring. Den ene behandling kræver lidt tid, men til gengæld slipper du for at tænke på hårfjerning i lang tid. Det kræver dog, at du starter i god tid, da du kan opleve at hårene kommer hurtigere frem efter 1. og 2. behandling.

Kort og godt – fordele og ulemper.
Når du starter med sugaring allerede nu, så skal kun tænke på at vedligeholde et par gange til sommer. Du slipper for den daglige kamp mod “stubbe”.

Det kræver at du sætter lidt tid af til dig selv, men når det er gjort, så giver det dig mere tid i hverdagen.
Du kan tage på en 3 ugers ferie uden at bekymre dig om hår på kroppen.

Hvis du barberer dig, så er det en nem løsning. Det kræver ikke meget og kan hurtigt gøres i badet. Til gengæld skal det gøres ofte. Det slider på din hud og du opnår ikke det bløde resultat, som du får med sugaring.

Du kan her læse et indlæg hos en samarbejdspartner, som har lavet en god guide omkring både sammenligning af sukkervoks og almindeligt voks, samt ikke mindst deres forklaring af sukkervoks.

Forestil dig en sommer uden hårstubbe.
Hvis du starter med sugaring tidligt på foråret, så skal du kun tænke på at vedligeholde et par gange til sommer – og det giver dig 30-45 minutter mere pr. måned.

0
Left Menu Icon