Skip to content
Afsendelse hver mandag og torsdag - Fri fragt fra 399 kr.

HÅRET

Antallet af hårsække på vores krop er genetisk bestemt, og det antal hårsække vi fødes med ændres ikke gennem livet. Nogle hårsække er inaktive fra fødslen og aktiveres først i fx puberteten, ved anden hormonel påvirkning, medicin, stress osv. Hårene kan ændre sig i form, farve og struktur, og dette ses også ved hormonel, alders- eller medicinsk påvirkning.

Håret gror i 3 vækstfaser, og hvert enkelt hår gror i sin egen rytme. Det er den rytme, vi skal ensrette med gentagende hårfjerning, så vi kan opnå en blød og glat hud, og en hårfri periode. Det optimale er at fjerne håret i vækstfasen. I vækstfasen (anagen fase) gror håret og får næring og har blodtilførsel. Når vi fjerner håret i denne fase afbrydes væksten (en lille punktblødning kan opstå), og ofte kan man se at hårløget/hårroden kommer med ud. Hårpapillen svækkes og ved gentagne hårfjernelser vil færre og færre hår dannes. Dette vil på sigt resultere i permanent hårfjerning.

Du kan ikke få flere eller kraftigere hår af hårfjerning. Ved sugaring oplever du oftest at hårvæksten reduceres, da hårene bliver finere og tyndere, i det hårpapillen svækkes og sløves ved gentagne afbrydelser af vækst. (permanent hårfjerning)

Myten om, at hårene bliver kraftigere og mørkere ved barbering osv. passer heller ikke. Hårene føles mere stride og kraftige, da de ved barbering bliver skåret over, hvor de er tykkest, og stubben der står tilbage får håret til at syne mørkere.

Ved hvert hårstrå er der en talgkirtel, der tilfører huden og håret fedt. Denne talgkirtel kan en sjælden gang irriteres, når hårstrået trækkes ud, så der kommer en lille bums/irritation. Dette ses oftest på overlæben, kinder og hage. Nogle oplever det aldrig, andre hver gang. Men holder man fingrene væk og ikke begynder at pille eller trykke i bumsen, så er den væk efter 1-2 dage.

HUDEN

Med HEVI sugaring arbejder vi på overhuden, og samtidig med at hårene fjernes, peeles huden let. Døde hudceller fjernes og huden får et mere klart og rent udtryk.

Huden er vores største organ og vores naturlige beskyttelse af kroppen, knogler og indre organer. Huden beskytter mod skadelige påvirkninger fra det ydre miljø fx kulde, varme, stråling, osmose, bakterier og virus. Tilmed er huden essentiel for vores væskebalance og varmeregulering.

Der må ikke behandles på hud der er skadet, solskoldet eller fx direkte på åreknuder.

Vent 24 timer efter sugaring med at solbade, gå i svømmehal, saltvand, osv. da porerne er mere åbne og modtagelig over for bakterier.

Behandlingsinterval

Første gang man skal have fjernet hår er altid ”den værste”. Kunden ved ikke hvad han/hun skal forvente, hårene er måske lidt for lange og der er mange hår. Men allerede efter første behandling er resultatet godt. Dog skal hårene, som tidligere beskrevet, ensrettes i væksten, så måske trænger kunden til en ny behandling efter 2-3 uger, da der var hår i hårsækken som var ved at gro ud, men ikke havde nået hudoverfladen endnu. Og måske kan man allerede efter 2-4 dage føle at der er hår på vej ud igen. Allerede ved anden behandling er der færre hår og hårene er allerede finere.

Efter 3-4 behandlinger kan kunden anbefales et behandlingsinterval på ca. 5-6 uger. Nogle kunder vil behandles efter 4-5 uger hvor hårene blot er 2-5 mm lange, og andre kan sagtens ”gå” i 5-6-7 uger til hårene er 5-9 mm lange. Dette er meget individuelt fra kunde til kunde.

Kunderne vil opleve, at hårene bliver lysere og finere, og de opnår derved en skøn hårfri periode.

Før- og efterbehandling af huden

Det er en rigtig god ide, at skrubbe/peele både krop og ansigt 1-2 gange om ugen, og i dagene op til hårfjernings behandlingen, er det godt at skrubbe huden en ekstra gang. Dette vil løsne , der kan stoppe porerne til, så hårene ikke kan komme ud. Efter sugaring behøver kunden ikke at skrubbe huden den første uges tid efter behandlingen, men derefter må kunden gerne igen peele/skrubbe huden 1-2 gange om ugen.

Skrub gerne huden med HEVI Luxurius Sugar Scrub eller en alm. skrubbehandske.

For lange hår?

Hvis hårene på et område er mere end 1 cm lange, anbefales det, at der bruges en trimmer inden påføring af HEVI Bodysugaring, da sukkermassen kan rive ved påføring – dette er mere smertefuld.

Den optimale længde på hårene ved sugaring er 0,5 cm.

0
Left Menu Icon